addthis

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Από του Παρθενώνα μέσα από το Μουσείο της Ακρόπολης

Από του Παρθενώνα μέσα από το Μουσείο της Ακρόπολης
Είναι 20 Ιουνίου 2009, ημέρα ιστορική για την Αθήνα. Εγκαινιάζεται το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Η Ελλάδα αισθάνεται ότι, το επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου, καταρρίπτεται. Ό,τι, μπορεί να διατυπώσει «δυνατά», την απαίτηση για επανένωση, επιστροφή των Μαρμάρων.
Είναι μία ημέρα συγκινησιακά φορτισμένη. Στα εγκαίνια δίνουν το «παρών» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο γενικός διευθυντής της Unesco, Κοϊσίρο Ματ...σούρα, πρόεδροι και πρωθυπουργοί από την Κύπρο, την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σερβία, Σλοβακία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Βιετνάμ και Κίνα, καθώς και 21 υπουργοί Πολιτισμού από όλο τον κόσμο, σύσσωμη
η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, σε μια συμβολική κίνηση, που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, τοποθετεί κομμάτι μαρμάρου που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανό, στη Μετόπη του Παρθενώνα.
Το Νέο Μουσείο συνομιλεί με τον Παρθενώνα. Ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να κατανοήσει ποια είναι τα μαρμάρινα μέλη από τον Λόρδο Ελγιν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς τα αυθεντικά εκτίθενται με τα γύψινα εκμαγεία ( του 1846) ώστε να καταστεί απόλυτα προφανής, μια από τις μεγαλύτερες κλοπές της ιστορίας.

http://www.thetoc.gr/magazine/ta-marmara-pisw-ston-parthenwna-apo-ti-melina-ston-klounei  Δείτε περισσότερα

(2) Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου