addthis

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

My:Μιχάλης Θαλάσσης ,τώρα

Mihalis Thalassis    Twitter mihalis thalassis  @MountAtho_Bible
☦️ Αμήν
My:Μιχάλης Θαλάσσης ,τώρα pic.twitter.com/SfpyCVnk4I
twitter.com pic.twitter.com/SfpyCVnk4I
Φωτογραφία του Mihalis Thalassis.
Σχολιάστε

Ο Βίος κάθε Χριστιανού - Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης

Παρακλητικός Κανών Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας

A Γ Ωδές Κανόνων Χριστουγέννων Γρηγοριάτες

Τρισάγιον αγιορείτικο

"Τρισάγιος ύμνος και Δύναμις" Γ. Παλάση, Ήχος Γ'

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ, ΚΑΘΙΣΜΑ 7, Ψαλμοί 46-54, Η Νεοελληνική Απόδοση έγινε από τον...

ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Фестиваль Ave Maria. Гала-концерт. Хор Почаевской духовной семинарии

У Почаївській Лаврі відбулося унікальне богослужіння із співом різдвяних...

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΕΤΗ ΖΩΗ - Π. ΣΑΒΒΑ ΦΙΛΟΘΕ'Ι'ΤΗ

Αν θέλουμε να βρούμε ειρήνη, ας παραδώσουμε τον εαυτό μας ολοκληρωτικά στο Θεό. Δε θα τη βρούμε την ειρήνη, μέχρις ότου αφεθεθούμε αδέλφια στο Θεό αγαπώντας Τον ολοκληρωτικά....Αλλωστε...το άγρυπνο βλέμμα του μας συνοδεύει παντού...Το δυνατό Του χέρι μας στηρίζει...Η σοφία Του κάνει πάντα τη σωστή διάγνωση...Η στοργή Του μας ενθαρρύνει...Η παρουσία Του εκμηδενίζει το φόβο...Οι οδηγίες και οι υποσχέσεις Του διαλύουν την ομίχλη που δημιουργεί το άγνωστο αύριο.Η αγάπη Του μας θεραπεύει με σιγουριά.Αυτός πρώτος ηγάπησεν ημας . Μεγάλος, Σοφός, Παντοδύναμος... Και μας βλέπει αδιάκοπα, αλάνθαστα καί με άπειρη τρυφερότητα...κι όταν είναι προς το συμφέρον μας θεραπεύει για τώρα και για πάντα, στο σήμερα και για την αιωνιότητα .... + Ελέησον με, ο Θεός, κατά το μέγα έλεος σου... Kαι σήμερα Κύριε ζητάμε το έλεός Σου...την φιλανθρωπία Σου και την δύναμή Σου να ορθώσουμε τα βήματα μας προς την πορεία μας κοντά Σου...Εσυ που μας χάρισες μια νεα ημέρα βοήθησε την ψυχή μας να εγερθεί κι απο τον ύπνον της αδιαφορίας και της αμαρτίας και να βρεί ανάπαυση στην μεγάλη αγκαλιά Σου. Φώτισε την ψυχή και το μυαλό μας να κάνει πράξη το μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται... με προθυμία, χαρά και γενναιοδωρία ,αυτήν την προθυμία και αγάπη με την οποία Εσυ προσήλθες στο σταυρό και στο μαρτύριο.Ειπώθηκε πως ιλαρόν δότην αγαπά ο Θεός...είθε σήμερα και πάντοτε να περισσεύει σε αγάπη και έλεος η καρδιά μας όπως της χήρας με το δίλεπτο...και με οσα διαπράττουμε καθημερινά να Σε ευαρεστούμε !!! ^_^ Στις 10 Απριλίου 2014 εξεδήμησε προς Κύριον ο Μεγαλόσχημος μοναχός π. Σάββας ο Φιλοθεῒτης στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αριζόνας.Είθε να πρεσβεύει υπερ όλων ημων στον Κύριο της Αγάπης και του Ελέους..

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ, ΚΑΘΙΣΜΑ 6, Ψαλμοί 37-45, Η Νεοελληνική Απόδοση έγινε από τον Αθανάσιο Δεληκωστόπουλο.

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ ΚΑΘΙΣΜΑ 1ο

Απεστάλη εξ ουρανού

Απεστάλη εξ ουρανού
Ύμνοι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βατοπαιδινοί πατέρες - Απεστάλη εξ ουρανού Δοξαστικόν Εσπερινού, Οκτάηχον Απεστάλη εξ ουρανού Γαβριήλ ο Αρχάγγελος, ευαγγελίσασθαι τή Παρθένω τήν σύλληψιν, καί ελθών εις Ναζαρέτ, ελογίζετο εν εαυτώ, τώ θαύμα εκπληττόμενος, ότι, Πώς ο εν υψίστοις ακατάληπτος ών, εκ παρθένου τίκτεται! ο έχων θρόνον ουρανόν, καί υποπόδιον τήν γήν, εν μήτρα χωρείται γυναικός! ώ τά Εξαπτέρυγα καί Πολυόμματα ατενίσαι ού δύνανται, λόγω μόνω εκ ταύτης σαρκωθήναι ηυδόκησε, Θεού εστι Λόγος ο παρών. Τί ούν ίσταμαι, καί ου λέγω τή Κόρη; Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σού, χαίρε αγνή Παρθένε, χαίρε Νύμφη ανύμφευτε, χαίρε Μήτηρ τής ζωής, ευλογημένος ο καρπός τής κοιλίας σου.

stilosorthodoxias.gr - Κατευθυνθήτω ἡ προσευχή μου... Προηγιασμένη

Έκφρασις μοναχικής εμπειρίας 14

ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ 1966 Καταβασίες Χριστουγέννων δεξιού και αριστερού

Καταβασίες - Χριστουγέννων Ωδή - θ' - Stamos

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ - ΜΕΓΑΛΥΝΟΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ-ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΞΕΝΟΝ

Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ - Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ

-O Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός σε μία ολονυχτία, στην γιορτή των Χριστουγέννων, που παραβρέθηκε η ψυχή του γέμισε με κατάνυξη,.Οταν γύρισε στο κελί του είδε όνειρο την Παναγία να του προσφέρει ένα βιβλίο και να του λέει να τον καταφάει. Υπό την επίδραση του ονείρου συνέθεσε για την γέννηση τού Χριστού το τροπάριο : Ἡ Παρθένος σήμερον... Από την στιγμή αυτή η ποιητική επιφοίτηση του οσίου Ρωμανού έμεινε άσβεστη και αναδείχτηκε ο εξοχότερος και μεγαλύτερος μελωδός της Εκκλησίας μας. -O Ύμνος της Γέννησης Ἡ Παρθένος σήμερον τὸν Ὑπερούσιον τίκτει καὶ ἡ Γῆ τὸ σπήλαιον τῷ ἀπροσίτῳ προσάγει Ἄγγελοι μετὰ ποιμένων δοξολογοῦσι Μάγοι δὲ μετὰ αστέρος ὁδοιποροῦσι Δι ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη παιδίον νέον ὁ πρὸ αἰώνων Θεός. -Απολυτίκιο Χριστουγέννων: Ἡ Γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως ἐν αυτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο Σὲ προσκυνεῖν τὸν ἥλιον τῆς δικαιοσύνης καὶ Σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν Κύριε δόξα Σοι.

συναυλία 2016 με Θεόδωρο Βασιλικό στο Αγρίνιο

Θεόδωρος Βασιλικός-Ευάγγελος Γκίκας-ΛΑΜΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 1997

Byzantine Music, George Lambropoulos, Eleison me o Theos.wmv

Byzantine Music, George Lambropoulos, Kratima terirem

14.09.2011_ΚΡΑΤΗΜΑ_George Lambropoulos.wmv