addthis

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Καζαντζίδης – Ιστορία βιογραφία

Καζαντζίδης - Μαντουβάλα

Μύρινα Λήμνος ….Myrina Lemnos

Μύρινα  Λήμνος  H Μύρινα με πληθυσμό 6.000 περίπου κατοίκους , είνα η Πρωτεύουσα του νησιού

ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ – ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ.

Υπαρχω 1974

Υπαρχω 1974

Υπαρχω

                               

Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδιστής

Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδιστής. 29 Αυγούστου 1931 και πέθανε την 14 Σεπτεμβρίου 2001.Ο πατέρας του Χαράλαμπος, χτίστης στο επάγγελμα και μέλος της Εθνικής Τροφοδότησης Ανταρτών (ΕΤΑ), δολοφονείται από τους δεξιούς του Κράτους.1945. Ο Καζαντζίδης αναγκάζεται να κάνει πολλές δουλειές για να βγάλει το μεροκάματο. Δουλεύει σε εργοστάσια, υφαντουργεία, πουλάει τσιγάρα και κρύο νερό σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Άσχημη εμπειρία για τον Καζαντζίδη η στρατιωτική του θητεία στο Διόνυσο Αττικής.Κατά τη στρατιωτική του θητεία ορίστηκε υπεύθυνος σε τάγμα μουλαράδων και εκεί μια κλωτσιά στα γεννητικά του όργανα, του στερησε την πατρότητα.Ο πρώτος άνθρωπος που εκτίμησε την φωνή του ήταν κάποιο αφεντικό του, που καθώς τον άκουσε την ώρα της δουλειάς του χάρισε μια κιθάρα. Δάσκαλος του Καζαντζίδη υπήρξε ο Στέλιος Χρυσίνης, ένας τυφλός συνθέτης.

Αιγαιοπελαγίτικο νησί

Αιγαιοπελαγίτικο νησί

Έτσι μια μέρα,

 

Έτσι-μια-μέρα,

Σχολική βόλτα, με το τρενάκι τις Πόλις

Σχολική βόλτα, με το τρενάκι τις Πόλις

Ηγουμενίτσα ….Igoumenitsa

 Ήπειρος - Θεσπρωτία - Δήμος Ηγουμενίτσας-Η Ηγουμενίτσα είναι μια παραθαλάσσια πόλη,Επίσης η έκταση της Ηγουμενίτσας υπερδιπλασιάστηκε και η πόλη επεκτάθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη ραγδαία ανάπτυξή της τη βοήθησαν δύο κυρίως παράγοντες. Η κατασκευή του νέου λιμανιού, το οποίο αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, και η κατασκευή της Εγνατίας οδού, του οδικού άξονα που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τα Ιωάννινα κατά κύριο λόγο, αλλά και με τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Άραχθος ποταμός -Άρτα

ποταμός,-Ράμια-Ήπειρος - Αρτα - Η θέση 'Γέφυρα Τζαρή, Αραχθος ποταμός, Ράμια  ,νάμεσα στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στον νομό Τρικάλων και στον νομό Ιωαννίνων. Κατέχει το βορειότερο τμήμα του νομού Άρτας όπου ανήκουν οι δήμοι Aθαμανίας και Aγνάντων και οι κοινότητες Mελισσουργών και Θεοδώριανων και ένα τμήμα του νομού Ιωαννίνων με τους δήμους Πραμάντων, Δυτικών Tζουμέρκων, Kατσανοχωρίων και τις ιστορικές κοινότητες Συρράκου, Καλαρρυτών και Ματσουκίου. Τόποι όπου ίσως κάτω από τη σκιά των Ζαγοροχωρίων,