addthis

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ia Photo Mihalis.Thalassis - Γυρίζοντας παντού

Κεντρική-Μακεδονία-Πιερία.  Ο Δήμος Πιερίων απλώνεται στο κέντρο του ορεινού όγκου των Πιερίων στη λεγόμενη κατά την παράδοση "κοιλάδα του Παλατιού& Ανήκει, διοικητικά στο νομό Πιερίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνορεύει ανατολικά με το Δήμο Ελαφίνας Ν. Πιερίας, νότια με το Δήμο Πέτρας Ν.Πιερίας, δυτικά με το Δήμο Βελβενδού Ν.Κοζάνης και βόρεια με το Δήμο Μακεδονίδος Ν. Ημαθίας. 'Εχει έκταση 112.900 στρεμ. και πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκους. Είναι ο ορεινότερος Δήμος της Πιερίας, αφού το 87 % της έκτασης του είναι πάνω από το υψομετρικο όριο των ορεινών περιοχων (400 μ.). Ο Δήμος πήρε το χαρακτηριστικό όνομα, επειδή είναι ο μόνος στην Πιερία που τα διοικητικά του όρια είναι εξ ολοκλήρου στα Πιέρια Όρη     Καζαντζίδης - Μαρινέλλα στις μεγάλες δόξες του λαϊκού Ελληνικού τραγουδιού. Ζηγκουάλα-Καζαντζίδης Μαρινέλλα Zingouala-Kazantzidis .Ο Στέλιος Καζαντζίδης η μεγαλύτερη και αυθεντικότερη ίσως λαϊκή φωνή που γνώρισε αυτός ο τόπος, γεννήθηκε την 29 Αυγούστου 1931 στη Νέα Ιωνία Αθηνών στην οδό Αλαείας 33. Γιος του Χαράλαμπου Καζαντζίδη, ενός χτίστη στο επάγγελμα, ποντιακής καταγωγής, και της Γεθσημανής μιας  προσφυγοπούλας από τα μέρη της Τουρκίας. Ο πατέρας του ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Τροφοδότησης Ανταρτών (ΕΤΑ) και του ΕΛΑΣ κατά τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Λίγο μετά τη γερμανική κατοχή, ο πατέρας του αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Μπέλλες και αργότερα στο Κιλκίς. Λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων αλλά και της δράσης του την περίοδο της κατοχής, η οικογένεια υπέστη άγριο κυνηγητό ενώ μετά από πολλές περιπλανήσεις επέστρεψε το 1945 στη Ν. Ιωνία   Ήπειρος - Ιωάννινα - Δήμος Κεντρικού Ζαγορίου Βίτσα. Ο Δήμος Κεντρικού Ζαγορίου αποτελείται από 15 πανέμορφα παραδοσιακά χωριουδάκια: Άγιος Μηνάς, Άνω Πεδινά, Αρίστη, Ασπράγγελοι, Βίτση, Δικόρυφο, Δίλοφο, Διπόταμο, Ελάτη, Ελαφότοπος, Καλουτά, Κάτω Πεδινά, Μανασσή, Μεσοβούνι και Μονοδένδρι.

Κόρθι

Κόρθι .Το Κόρθι βρισκεται στην Ανδρο

Δήμος – Λαγκαδίων………. Τεχνοτροπία _ Photo Mihalis.Thalassis Halkida

-Δήμος-Λαγκαδίων . Ο δήμος Λαγκαδίων  ορεινός δήμος, βρισκεται νομού Αρκαδίας .πληθυσμό 1.363 κατοίκους

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

ένα ,και μετά συνέχεια

ferrari

Χαλκίδα-παλιά-γέφυρα ,Φαίνονται η βάσης από το κάστρο στην ...

 Χαλκίδα πορθμός του Ευρίπου,1800 Γέφυρα Είσοδος της πόλης .. Χαλκίδα γέφυρα είσοδος της πόλης το 1800Χαλκίδα-παλιά-γέφυρα  ,Φαίνονται η βάσης από το κάστρο στην είσοδο τις πόλης ένα αριστούργημα που δυστυχώς όπως και πολλά αλά τις τότε εποχής

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

δημιουργία ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο

δημιουργία ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο

Βόρειο Αιγαίο - Ικαρία Γιαλισκάρι....Νεμέα...Χαλκίδα.....Άγιο Όρος......Ποταμός Αλιάκμονας

Βόρειο Αιγαίο - Ικαρία Γιαλισκάρι. Το Γιαλισκάρι βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού. Χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση και την εκπληκτική παραλία του, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες του νησιού. Βόρειο Αιγαίο - Ικαρία Γιαλισκάρι         Πελοπόννησος - Κορινθία - Δήμος Νεμέας Νεμέα. Έδρα του δήμου είναι η Νεμέα. Έχει έκταση 192.538 στρέμματα και πληθυσμό 7.317 κατοίκους. Η οικονομία του δήμου Νεμέας είναι κυρίως αγροτική, δίνεται δε ιδιαίτερο βάρος στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιΐα. Τα κρασιά της Νεμέας ήταν ονομαστά από την αρχαιότητα και οι σύγχρονοι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν με ζήλο να διατηρήσουν την ποιότητα και τη φήμη των προϊόντων τους         Catamaran-Χαλκίδα Παραλία          Αγιον   Όρος  .Eίναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (ίσως μοναδική στο κόσμο, με εξαίρεση τη κοσμική Λάσα του Θιβέτ)           Μακεδονία - Ημαθία - Ποταμός Αλιάκμονας . Ο Αλιάκμονας είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας που πηγάζει σε ελληνικό έδαφος• Εχει μήκος 322 χλμ. Ο Αλιάκμονας διαθέτει 33 είδη ψαριών. πολλά από αυτά θεωρούνται σπάνια και ένα, το μαυροτσιρώνι, δε ζει πουθενά αλλού στο κόσμο, είναι δηλαδή ενδημικό. Από αυτά τα είδη των ψαριών τα περισσότερα δεν έχουν εμπορική αξία, παρά μόνο βιολογική .

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Πάνορμος

Πάνορμος