addthis

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Μετέωρα - Ιερά Μονή Βαρλαάμ

Θεσσαλία - Τρίκαλα - Μετέωρα Ιερά Μονή Βαρλαάμ, Μετέωρα .Από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO, το σημαντικότερο της Θεσσαλίας . Το πιο αξιόλογο, μετά το Άγιο Όρος, Μοναστηριακό Κέντρο στην Ελλάδα. Στις απάτητες κορυφές των επιβλητικών βράχων ήρθαν τον 11ο αιώνα οι πρώτοι ερημίτες μοναχοί και λίγο αργότερα αποτέλεσαν τη Σκήτη της Δούπιανης. Το 14ο αιώνα ο Όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης συγκρότησε το πρώτο οργανωμένο μοναστικό κοινόβιο στο Μεγάλο Μετέωρο. Είκοσι τέσσερα μοναστήρια, πολλά κελιά, ερημητήρια και ασκηταριά άνθισαν διάσπαρτα σε όλους τους βράχους για 600 και πλέον χρόνια.

Λέσβος - Δήμος Ερεσού- Αντίσσης Σίγρι

Βόρειο Αιγαίο - Λέσβος - Δήμος Ερεσού- Αντίσσης Σίγρι . O Δήμος Eρεσού – Aντίσσης περιλαμβάνει, εκτός από την Eρεσό και την Άντισσα, που παραπέμπουν στις ομώνυμες πόλεις της αρχαίας Λέσβου, πέντε άλλες κοινότητες: το Mεσότοπο, τη Bατούσα, τα Xύδηρα, το Σίγρι και την Πτερούντα.  Το σύγχρονο Σίγρι είναι γραφικό ψαροχώρι, το οποίο έχει φανατικούς θαυμαστές. Η τουριστική κίνηση στην περιοχή αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με πόλο έλξης το περίφημο Απολιθωμένο Δάσος, τα εξαιρετικά φρέσκα ψάρια που μπορεί να βρει στις γραφικές ψαροταβέρνες, και βέβαια την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Βόρειο Αιγαίο - Χίος Οινούσσες

Βόρειο Αιγαίο - Χίος Οινούσσες.Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, συνολικής έκτασης 17,4 τ. χιλιομέτρων, που ανήκουν στο νομό Χίου και βρίσκονται σε γεωγραφική εγγύτητα με τα παράλια της μικρασιατικής χερσονήσου της Ερυθραίας και απέχουν 9 ναυτ. μίλια από την πόλη της Χίου. Αποτελούν το δήμο Οινουσσών του νομού Χίου. Ένα μικρό συγκρότημα από νησιά, γνωστά από τα αρχαία χρόνια για τα γνωστά τους κρασιά. Οι Γενουάτες τους ονόμαζαν Σπερμανδόρες, στη διάρκεια του Μεσαίωνα. Αργότερα στα μέσα του 17ου αιώνα, αποικήθηκε από βοσκούς από το χιώτικο χωριό Καρδάμυλα, όντας γεμάτο από κατσίκια και ονομάστηκε Εγνούσα. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, οι κάτοικοι, εργάζονταν στη θάλασσα, έγινα πλοιοκτήτες και σήμερα έχουν στην ιδιοκτησία τους περισσότερα από 500 πλοία. Πολλά μέλη των φατριών του Λιβανού, του Λεμού και του Πατέρα (κάθε δρόμος του χωριού ή πλατεία φέρει το επώνυμο αυτών των οικογενειών), γεννήθηκαν στις Οινούσσες. Έτσι οι Οινούσσες θωρούνται ότι είναι το πιο πλούσιο νησί σε όλον τον κόσμο.

Μακεδονία & Θράκη - Ξάνθη - Παλιά πόλη της Ξάνθης

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη - Ξάνθη - Παλιά πόλη της Ξάνθης Πανέμορφα σοκάκια. Η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι χτισμένη στο βόρειο μέρος της σύγχρονης πόλης ακριβώς πάνω στην νότια πλαγιά του βουνού. Μέσα από το αφιέρωμά μας αυτό θα γνωρίσετε την αρχιτεκτονική της, θα βρείτε έναν πλήρη κατάλογο με τις εκκλησίες και τα παρεκλήσια που την κατακλύζουν αλλά και ένα αναλυτικό χάρτη που θα σας δώσει την δυνατότητα να δείτε φωτογραφίες από διάφορες οδούς και σημαντικά κτήρια. Η παλιά πόλη αποτελεί ένα ολόκληρο κόσμο και η πραγματικότητα δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε να αποτυπωθεί με κανένα τρόπο. Σας προτείνουμε λοιπόν να δείτε από κοντά αυτή την ομορφιά που έχει μείνει από μια άλλη εποχή να μας θυμίζει τότε που ο κόσμος μας ήταν πιο αγνός από τον σημερινό.

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη - Καβάλα

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη - Καβάλα - Δήμος Καβάλας. Η πόλη της Καβάλας είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους "Σύμβολο" και είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη και λιμένας της Μακεδονίας. Απέχει 680 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 165 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Πελοπόννησος - Πύλος Μεσσηνίας

Πελοπόννησος Πύλος Μεσσηνίας. Στη Πύλο την αμφιθεατρικά κτισμένη, με τις χαρακτηριστικές καμάρες των κτιρίων. Η Πύλος (ή Νεόκαστρο) είναι μια μικρή πόλη του Νομού Μεσσηνίας, με 2.104 κατοίκους (απογραφή 2001), έδρα του ομώνυμου Δήμου, αλλά και ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι στη Νοτιοδυτική άκρη της Πελοποννήσου.