addthis

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Μυτιλήνη - Mytilini

Δήμος-Μυτιλήνης .Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι δήμος του νομού Λέσβου που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα του νομού, Μυτιλήνη. Βρίσκεται στο ανατολίκο τμήμα του νησιού της Λέσβου, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την ανατολική χερσόνησο του νησιού. Αποτελείται από εννιά δημοτικά διαμερίσματα και έχει συνολικό πληθυσμό 36.196 κατοίκους.

Επεξεργασία με πολλά χρώματα – Treatment with many colors

Απο τον κηπο, στο Web

Χαλκίδα .Η Παράλια τις πόλης μου……..Chalkis. The beaches of my town

Χαλκίδα,πόλη του Ευβοϊκού. Η Χαλκίδα είναι από τις πιο παλιές πόλεις στην Ελλάδα κι έχει πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια ζωή. Εξαιτίας της επίκαιρης θέσης της διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε όλη την ιστορική της πορεία. Κτίσμα, κατά την παράδοση, των Φοινίκων, πήρε το όνομά της από τα πολλά χαλκουργεία, εργαστήρια επεξεργασίας χαλκού που υπήρχαν στην πόλη ή από την κάλκη (κοχύλι με πορφυρή χρωστική ουσία) ή κατά μια άλλη άποψη από την κόρη του ποταμού Ασωπού Χαλκίδα. Κατά την Τουρκοκρατία ήταν χωρισμένη σε δυο τμήματα: το προάστιο (Ξέχωρο) όπου συγκεντρωνόταν η εμπορική κίνηση της πόλης (λιμάνι, αγορά) και το Κάστρο που ήταν κλεισμένο με ενετικά τείχη. Γύρω από τα τείχη υπήρχε τάφρος και δυο πέτρινα γεφύρια με τα οποία επικοινωνούσε το Ξέχωρο με το Κάστρο.

Ένα ήσυχο …. τοπιού

Ελλαδα .Ένα ήσυχο …. τοπιού

Ανατολική Μάνη – Γερολιμένας East Mani - Gerolimenas

Πελοπόννησος - Λακωνία - Δήμος Ανατoλικης Μάνης, Γερολιμένας. Ο μικρός παραδοσιακός οικισμός του Γερολιμένα, χτισμένος πλάι στην θάλασσα βρίσκεται στη νότια άκρη της Λακωνίας, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο και στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο. Απέχει περίπου 96 χλμ. από την Σπάρτη, είναι από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριουδάκια της Πελοποννήσου. Τα σπίτια του φτάνουν μέχρι την ακροθαλασσιά.

Λιμάνι-Αεροδρόμιο Port-Airport

Λιμάνι-Αεροδρόμιο

Ελατοχωριο - Χιονοδρομικό Κέντρο …………………Elatochorio - Ski Resort

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.Βρίσκεται στην Β.Α. Πλευρά των Πιερίων σε υψόμετρο Βάσης 1410 μ. και κορυφής 1750 μ. με προοπτική επέκτασης στα 2100 μ.