addthis

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Γέρων Ιωακείμ "ΠΕΡΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ" Νο3

Γέρων Ιωακείμ "ΠΕΡΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ" Νο3 Ομιλία του Δικαίου της Ιεράς Σκήτης Προφήτη Ηλία Αγίου Όρους, γέροντος Ιωακείμ του αγιορείτου "ΠΕΡΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ"

ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ Ο Άγιος Μάρτυς Λογγίνος, ο εκατόνταρχος (16 Οκτωβρίου)

ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ Ο Άγιος Μάρτυς Λογγίνος, ο εκατόνταρχος (16 Οκτωβρίου) 2008-10-16 Ομιλία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ανανία Κουστένη Εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων. Έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο. Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μας παίρνει απαλά από το χεράκι και μας υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη.

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ -Π. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΡΝΟΣ

ΕI ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΝ , ΔΥΝΑΣΑΙ ΣΩΘΗΝΑΙ -ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Ενα πρόβλημα στο οποίο δε μπορούν να δώσουν λύση οι άνθρωποι..τόσο καιρό που υφίσταται...Εύχομαι ο Θεός να το διευθετήσει ..το συντομότερο !! Η Μονή Εσφιγμένου έλαβε το 1972 μια απόφαση να μην μνημονεύεται το όνομα του εκάστοτε Οικουμενικού Πατριάρχη στις ακολουθίες της. Την απόφασή της αυτή την έλαβε διότι θεωρεί τις ενέργειες των Πατριαρχών ως αιρετικές κι αντιορθόδοξες, καθώς εδώ και δεκαετίες έχουν επικοινωνία και συμπροσευχές με τον Πάπα αλλά και μια οικουμενιστική κατακριτέα δράση… Ταυτόχρονα οι Εσφιγμενίτες μοναχοί εγκατέλειψαν και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους που αποτελείται από τις 20 Ιερές Μονές οι οποίες στο σύνολό τους παρέμειναν στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη. Κατόπιν με πατριαρχική απόφαση οι ζηλωτές (όπως ονομάζονται από τους πατριαρχικούς) μοναχοί που παρέμειναν εντός της Μονής αλλά και στο Κονάκι της Μονής στις Καρυές, έχασαν την ευλογία του Πατριάρχη και θεωρήθηκαν σχισματικοί και καταπατητές. Ορίσθηκε νέα αδελφότητα (την οποία οι παλαιοί μοναχοί θεωρούν ως παράτυπη) και με νομικές διαδικασίες απαιτεί την απόδοση σε αυτήν, όλων των εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής. Εκτοτε έχουμε κάθε τόσο διάφορες ενέργειες και με αστυνομική βία έχει επιχειρηθεί η κατάληψη των εγκαταστάσεων της Μονής. Εχει γίνει αποκλεισμός και οι 107 μοναχοί που είναι εντός των τειχών της Μονής βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας…. + Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Αναγνωστόπουλου για το Άγιο Όρος και το πρόβλημα της μονής Εσφιγμένου. Αποτυπώνει το αγιορείτικο μοναστικό ήθος και φιλοξενεί απόψεις Αγιορειτών ηγουμένων και μοναχών.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΨΑΛΜ ΡΚ΄ 120 -Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Tο ψαλτήρι θεωρείται θεόπνευστο βιβλίο...οι προσευχές του σε γαληνεύουν...και παρηγορούν...Το μυστικό στην ανάγνωση του είναι ο κάθε ψαλμός που διαβάζουμε ,για τη περίσταση που χρειαζόμαστε βοήθεια, να λέγεται με πόνο ψυχής..με λαχτάρα ..ωσαν να είναι λόγια δικά μας που βγαίνουν απο τη καρδιά μας και ικετεύουν για βοήθεια...κι οχι γραμμένα απο κάποιον άλλον ! ΜΕΛΕΤΗ ΨΑΛΤΗΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ & Ο ΛΑΖΑΡΟΣ - Π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ