addthis

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αρκαδία - Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Καστανίτσα


Google 

Ροδόπη-Πελαργός

Ροδόπη-Πελαργός . Η Ροδόπη είναι μια μεγάλη οροσειρά κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στα βόρεια των νομών Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης. Κατά την ελληνική μυθολογία, η οροσειρά ονομάστηκε έτσι από τη βασίλισσα της Θράκης Ροδόπη, την οποία οι θεοί μεταμόρφωσαν σε βουνό, για την τιμωρήσουν για την αλαζονεία της. Σήμερα η Ροδόπη είναι μια περιοχή σχεδόν έρημη. Με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, οι περισσότεροι οικισμοί ερήμωσαν οριστικά και οι κάτοικοί τους δεν ξαναγύρισαν ποτέ. Ακόμη και οι Σαρακατσάνοι κτηνοτρόφοι εγκατέλειψαν την δύσκολη ζωή στην Ροδόπη.

Ολυμπος λιβαδι

Κεντρική Μακεδονία - Ολυμπος Λιβάδι Ολύμπου. Το Λιβάδι Ολύμπου είναι μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων Υψόμετρο: 1200 μέτρα σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Τιτάριου όρους των Πιερίων. Λέγεται Λιβάδι Ολύμπου, γιατί δεν διαχωρίζεται από τον ΄Ολυμπο.

Ναυπλιων - Το Μπούρτζι Nafplion - Bourtzi-

Πελοπόννησος  Ναυπλιων Το Μπούρτζι . Το Μπούρτζι , είναι ενα ενετικό φρούριο μπροστά στο λιμένα του Ναυπλίου, Εδώ πρωτοφυλακίστηκε ο Γέρος του Μοριά, πριν μεταφερθεί στο Παλαμήδι.Οι Ενετοί ανήγειραν στη νησίδα ισχυρότατο Πύργο και προμαχώνες με πυροβόλα δημιουργώντας έτσι το γνωστό Φρούριο που δεσπόζει σήμερα την είσοδο του λιμένα του Ναυπλίου.Στη δεκαετία 1960-1970 λειτούργησε σαν ξενοδοχείο πολυτελείας.

Κοζάνη - Δήμος Σερβίων Γέφυρα Αλιάκμονα.

Δυτική Μακεδονία - Κοζάνη - Δήμος Σερβίων Γέφυρα Αλιάκμονα.  Η Κοζάνη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Είναι χτισμένη ανάμεσα στις οροσειρές του Βερμίου, του Μπούρινου και των Πιερίων, 15 χλμ βορειοδυτικά της λίμνης του Πολυφύτου, σε υψόμετρο 720 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Απέχει 120 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 470 χλμ από την Αθήνα. Έχει 38.591 κατοίκους, ενώ ο Καποδιστριακός Δήμος έχει 49.812 κατοίκους (απογραφή 2001).

Κρήτη – Ηράκλειο

Κρήτη - Ηράκλειο .  Ο νομός Ηρακλείου βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Ψηλορείτη και Δίχτη είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος της Κρήτης, και διοικητικό και εμπορικό της κέντρο. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού όπως η Κνωσός και Φαιστός. Η πόλη του Ηρακλείου κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και θεωρείται ότι ήταν λιμάνι της Κνωσού. Αργότερα ονομάστηκε Χάνδακας εξαιτίας μιας τάφρου που έχτισαν οι Σαρακηνοί όταν κατέλαβαν την Κρήτη. Τη σημερινή του ονομασία πήρε το 1922. Το Ηράκλειο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τους Γερμανούς στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και ανοικοδομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε γη σύγχρονη πόλη έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και ελάχιστο πράσινο. Παρόλα αυτά το Ηράκλειο αποτελεί σύγχρονο εμπορικό και τουριστικό κέντρο με σπουδαία πανεπιστημιακή κοινότητα και έντονη τουριστική δραστηριότητα