addthis

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Το ταχύτερο τρένο στον κόσμο εγκαινίασε η Κίνα

Ο Κόσμος σε RSS RSS

Χίλια χιλιόμετρα σε τρεις ώρες

Το ταχύτερο τρένο στον κόσμο εγκαινίασε η Κίνα

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009  [ 18:47 ]

Μια υπερταχεία που κινείται με μέση ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα, η ταχύτερη σιδηροδρομική σύνδεση του κόσμου, εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο ως τμήμα μιας γραμμής που θα συνδέει τελικά το Γκουαγκζού, έναν εμπορικό κόμβο στα νότια της Κίνας, με την πρωτεύουσα Πεκίνο.

Η υπερταχεία καλύπτει την απόσταση των 1.069 χιλιομέτρων από το Γκουαγκζού στο Γούχαν σε τρεις ώρες, από 10,5 με το προηγούμενο τρένο της γραμμής, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το τρένο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 394,2 χλμ/ώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών. Συγκριτικά, η μέση ταχύτητα για τις ιαπωνικές υπερταχείες είναι τα 243 χλμ/ώρα και για τις ιαπωνικές τα 277 χλμ/ώρα.

Η Κίνα είχε πάντως εγκαινιάσει το 2004 ένα ακόμα ταχύτερο τρένο που βασίζεται στη νεώτερη τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης (maglev) με μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 500 χλμ/ώρα. Όμως η γραμμή, ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τον κεντρικό σταθμό της Σαγκάης, έχει μήκος μόλις 20 χλμ και περιορίζει τη μέση ταχύτητα κάτω από τα 250 χλμ/ώρα.

Το Πεκίνο συνεχίζει τώρα την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου που θα αυξήσει το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου από τα 86 στα 120 χιλιάδες χιλιόμετρα και να το καταστήσει έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά των ΗΠΑ.

Το δίκτυο θα βασίζεται σε τεχνολογία που αναπτύσσεται σε συνεργασία με ξένες εταιρείες όπως η Siemens, η Bombardier και η Alstrom.

150 Ισοτιμίες Νομισμάτων. Δοκιμάστε την Δωρεάν πλατφόρμα μας!

Χαλκίδα νεοκλασικό

Νεοκλασικο

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Χαλκίδα παράλια δημαρχείο

Χαλκίδα παράλια δημαρχείο

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Χαλκίδα , καφέ και Θάλασσα

Χαλκιδα παλια γεφυρα

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Μάρπησσα - Κυκλάδες Πάρος

Μάρπησσα .Η Μάρπησσα σήμερα είναι ένα από τα εξ Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πάρου και αποτελείται από τον παραδοσιακό οικισμό και τους οικισμούς Πίσω Λιβάδι και Δρυό

Δήμος-Οινούντος

Δήμος-Οινούντος . δήμος του νομού Λακωνίας

Δήμος-Μεσσήνης.Ο Δήμος Μεσσήνης είναι δήμος του νομού Μεσσηνίας.



image

Η μάχη μεταξύ ανθρώπου και μηχανής το οποίο έρχεται και σε δωμάτια σαλόνι σε όλη την Αυστραλία, χάρη στην Εξολοθρευτής σωτηρία, η οποία έχει τον τρόπο του καταραμένος επάνω Blu-ray και DVD, ευγένεια της Sony Pictures Home Entertainment.

Σκηνοθεσία McG, αυτό το γεμάτο δράση prequel της μεγάλης επιτυχίας του franchise Terminator αστέρια διεθνή σούπερ σταρ Κρίστιαν Μπέιλ (Batman Begins, The Dark Knight) ως Τζον Κόνορ, επικεφαλής της αντίστασης του ανθρώπου σε μια μετα-δικαστικής Ημέρα κόσμο χτυπημένο από τις θανατηφόρες Εξολοθρευτές. Aussie star breakout, Sam Worthington, ενώνει Μπέιλ ως Μάρκους Ράιτ, ένας μυστηριώδης ξένος μυστικό των οποίων μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να σώσει την ανθρώπινη φυλή.

Δήμος - Παρανεστίου

 

Δήμος-Παρανεστίου

Δήμος-Απεραντίων

Δήμος-Απεραντίων . Ο Δήμος Απεραντίων βρισκεται στην  βορεια  ευριτανια ,και συνορεύει με τον νομό Αιτωλοακαρνανίας

Καστοριά

Καστοριά. Η Καστοριά  βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Δυτικής Μακεδονίας Ο νομός που υπάγεται η πόλη συνορεύει  με το νομό Φλώρινας,