addthis

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πρώτα Θεσσαλονίκη

Κεντρική-Μακεδονία-Θεσσαλονίκη.  Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιστορική πόλη της Ελλάδας. Στη μακρά ιστορική της πορεία βρέθηκε υπό την κατοχή διάφορων λαών και απετέλεσε τόπο πολιτισμικής σύγκλισης πολλών εθνοτήτων. Από το 1912 και τη λήξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του σύγχρονου ελληνικού κράτους και σήμερα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας   Κρήτη-Ρέθυμνο . Στο νότιο άκρο της Ελλάδας  η Κρήτη και στο κέντρο της το Ρέθυμνο, ένας νομός ανάμεσα σε δυο θάλασσες, το Κρητικό και το Λιβυκό πέλαγος.  Η πόλη του Ρεθύμνου είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ρεθύμνα . Παραλίες μοναδικές με γαλάζιες σημαίες. Αμμώδεις παραλίες στη νότια Κρήτη, ερημικά λιμανάκια και γραφικές παραλίες σε όλο το νομό του Ρεθύμνου   Αγιο-Όρος .Το Άγιο Όρος (επίσημα: Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ) είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (ίσως μοναδική στο κόσμο, με εξαίρεση τη κοσμική Λάσα του Θιβέτ), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας    Έβρος-Δήμος-Τριγώνου-Δίκαια. Ο Δήμος Τριγώνου προέκυψε από την συνένωση 10 κοινοτήτων : Άρζου, Δικαίων, Ελαίας, Κομάρων, Ορμενίου, Πενταλόφου, Πετρωτών, Πλάτης, Πτελέας, Σπηλαίου και 7 οικισμών : Διλόφου, Θεραπειού, Καναδά, Κριού, Μαρασίων, Μηλέας και Πάλλης. Σήμερα όλη αυτή η περιοχή, αποτελεί τον Δήμο Τριγώνου με πρωτεύουσα τα Δίκαια και έχει 8.000 περίπου κατοίκους που διαβιούν σε 17 οικισμούς, σε έκταση που ανέρχεται σε 400.000 περίπου στρέμματα    Έβρος-Δήμος-Μεταξάδων-Μεταξάδες.Ο Δήμος Μεταξάδων είναι ένας δήμος του νομού Έβρου. Εχει 4486 κατοίκους. Η εδρα του είναι οι Μεταξάδες. είναι δήμος που συστήθηκε με  τις διατάξεις του Νόμου «Ι. Καποδίστριας Έβρος-Δήμος-Μεταξάδων-Μεταξάδες.Ο Δήμος Μεταξάδων είναι ένας δήμος του νομού Έβρου. Εχει 4486 κατοίκους. Η εδρα του είναι οι Μεταξάδες.   Χαλκιδα-Καναπιτσα . Από το 1836, με διαφορετικά όρια κατά εποχές, ιδρύεται ο Δήμος Χαλκιδέων και αναπτύσσεται συνεχώς. Το Σχεδίου Πόλεως, είναι αυτή που διενεργείται στις δεκαετίες του 1920 και 1930, με την ίδρυση των προσφυγικών συνοικισμών Νεαπόλεως, Καναπίτσας. 
…..Θεσσαλονίκη ………….  Ρέθυμνο……………….. Άγιο Όρος……………Έβρος Δίκαια……….Έβρος Μεταξάδες….Χαλκίδα Καναπιτσα..

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

 

Δήμος Ερεσού- Αντίσσης Σίγρι----City-Eressou Antissis Sigri

Βόρειο Αιγαίο - Λέσβος - Δήμος Ερεσού- Αντίσσης Σίγρι

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Κομοτηνή – art _ photomihalis___Κομοτηνή – art _ photomihalis

Κομοτηνή – art _ photomihalis___Κομοτηνή – art _ photomihalis

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Τεχνοτροπία – επεξεργασία -photomihalis

Τεχνοτροπία – επεξεργασία -photomihalis

                                                http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Δήμος Ιτάμου ----City-Itamos

Δήμος Ιτάμου.Ο Δήμος Ιτάμου βρίσκεται στο νομό Καρδίτσας

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

παραδοσιακά-Μπαλκόνια …Balconies - traditional.

Μπαλκόνια - παραδοσιακά.

Χαλκίδα _ Επεξεργασία Εικόνας Μιχάλης

Χαλκίδα _ Επεξεργασία  Εικόνας Μιχάλης

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Αγιον Όρος άποψη ….Mount Athos terms and spectacle

Κεντρική-Μακεδονία-Αγιον-Όρος .Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα της Βαλκανικής, και της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, και πολιτισμικής αξίας. Υπαρχη. Υπαρχή πλούσιο υλικό και "μουσείο" μοναδικού θησαυρού ελληνικής τέχνης και γραμμάτων.

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

.Μακεδονία - Ημαθία - Ποταμός Αλιάκμονας,

Κεντρική Μακεδονία - Ημαθία - Ποταμός Αλιάκμονας . Ο Αλιάκμονας είναι το μακρύτερο ποτάμι της Ελλάδας και βρίσκεται εξ'ολοκλήρου σε Ελληνικό έδαφος με συνολικό μήκος 322 χλμ. Σχηματίζεται από τη συμβολή δύο μικρότερων ποταμών, του Βέλιτσα ή Μπελίτσα και του Ζέλοβα ή Ζάλοβο.Ο Αλιάκμονας (καθ. Αλιάκμων) είναι ποταμός στη Δυτική Μακεδονία. Είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας που πηγάζει σε ελληνικό έδαφος· οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη.

Ο Αλιάκμονας είναι το μακρύτερο ποτάμι της Ελλάδας και βρίσκεται ολόκληρο σε Ελληνικό έδαφος με συνολικό μήκος 322 χλμ. Σχηματίζεται από τη συμβολή δύο μικρότερων ποταμών, του Βέλιτσα ή Μπελίτσα και του Ζέλοβα ή Ζάλοβο.Ο Αλιάκμονας

Χαλκίδα _Φωτογραφία _Μιχάλης Θαλάσσης

……..Λέσβος ……………….Θάσος………………….Τετραφυλία…………....Έβρος…………...Θεσσαλονίκη……..   .Όλυμπος…..

Ακράσι-Λέσβου. Βρίσκεται περιπου 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πλωμαρίου. Πρωτοκατοικήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Είναι φημισμένο το κρασί που παρήγαγε το Ακράσι. Οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι περίπου 250. Οδική σύνδεση με τη Μυτιλήνη (απέχει μόνο 42 χιλιόμετρα, όσο και το Πλωμάρι Ακράσι-Λέσβου. Βρίσκεται περιπου 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πλωμαρίου. Πρωτοκατοικήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Είναι φημισμένο το κρασί που παρήγαγε το Ακράσι. Οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι περίπου 250. οδική σύνδεση με τη Μυτιλήνη (απέχει μόνο 42 χιλιόμετρα, όσο και το Πλωμάρι    Δήμος-Θάσου. Η νήσος Θάσος βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, αντίκρυ από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας. Μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων τη χωρίζει από την Καβάλα και μόλις 6 μίλια από την Κεραμωτή. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Θάσος.    Δήμος-Τετραφυλίας.  Ήπειρος - Αρτα - Ο Δήμος Τετραφυλίας Βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα του νομού, στα σύνορα με τον Καρδίτσας, με τον οποίο χωρίζεται από τον ποταμό Αχελώο.είναι ένας από τους 4 Δήμους ( Άρτας ,Πέτα, Ηρακλείας) στους οποίους χωρίστηκε η επαρχία Άρτας με διάταγμα που εκδόθηκε στις 31/3/. χωρίστηκε και η επαρχία των Τζουμέρκων επίσης σε 4 Δήμους( Θεοδωρίας, Αγνάντων, Πραμάντων και Καλαρρυτών). Οι Πηγές, το όμορφο ορεινό χωριό, από ψηλά.συνολικό πληθυσμό 3.792 κατοίκους   Ποταμός-Έβρος. O Έβρος, γνωστός και ώς Μαρίτσα, είναι ένας από τους κυριότερους ποταμούς της Βαλκανικής Χερσονήσου, με μήκος περίπου 480 χλμ. Πηγάζει από τα όρη Ρίλα της δυτικής Βουλγαρίας και κυλά σε βουλγαρικό έδαφος νοτιοανατολικά σχηματίζοντας κοιλάδα ανάμεσα στις οροσειρές της Ροδόπης και του Αίμου και διερχόμενος από τις πόλεις Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Σβίλεγκραντ, Ιβαήλοβγκραντ   Θεσσαλονίκη - Η πόλη Θέα από το Λευκό Πύργο. απετέλεσε τόπο πολιτισμικής σύγκλισης πολλών εθνοτήτων. Από το 1912 και τη λήξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του σύγχρονου ελληνικού κράτους και σήμερα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας    Κεντρική Μακεδονία - Ολυμπος Λιβάδι Ολύμπου. Το Λιβάδι Ολύμπου είναι μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων Υψόμετρο: 1200 μέτρα σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Τιτάριου όρους των Πιερίων. Λέγεται Λιβάδι Ολύμπου,

tr

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Χαλκίδα_2010

Χαλκίδα_2010

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida