addthis

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

……………玳瑁-卡瓦拉-玳瑁-卡瓦拉……..Κεραμωτή – Καβάλας……….. Hawksbill – Kavala ………..

Καβάλα - Δήμος Κεραμωτής Κεραμωτή. Η Κεραμωτή είναι κτισμένη στο μυχό του ομώνυμου κόλπου, στο Δέλτα του ποταμού Νέστου, νοτιοανατολικά της Καβάλας και απέναντι από το νησί της Θάσου. Απέχει δέκα (10) χιλιόμετρα από το μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», σαράντα (40) χιλιόμετρα από Καβάλα και Ξάνθη.  Η παραλία της Κεραμωτής χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ειδήσεις, Αθλητικά, Ψυχαγωγία, Cele, Videos και Windows Live Hotmail.com στο MSN.GR

Γυναίκα χαμογελάει © JGI/Blend Images/Getty Images Πόσο ρομαντική είστε;

Ρομαντισμός και γυναίκα είναι έννοιες αλληλένδετες. Ή μήπως όχι; Κάντε το τεστάκι και πάρτε την απάντηση για τον εαυτό σας!

Χώρα

Χώρα

……..Κυπαρισσία Μεσσηνία - Kyparissia Messinia

Κυπαρισσία Μεσσηνια .Είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική θέση - απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω έως τα νερά του Ιονίου. Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Τριφυλίας και έδρα του ομώνυμου Δήμου. Ο Δήμος έχει 8.648 κατοίκους εκ των οποίων οι 5.708 κατοικούν στην Κυπαρισσία.

………….Χαλκίδα στο βόρειο ευβοϊκό κόλπο…………………Chalkis in North Evian Gulf…………………..

Χαλκίδα στο βόρειο ευβοϊκό κόλπο .Ο Ευβοϊκός κόλπος, χαρακτηριζόμενος και "Ευβοϊκή θάλασσα", ή κατά τους αρχαίους Έλληνες η «έσω Ευβοίς θάλασσα» αποτελεί όλο το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας, (στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν μεγάλου μήκους πορθμό).

…………………………………..Νεστος ποταμός……….……………………….Nestos River………………………………….

Νεστος Ποταμος -Ο Νεστος Ποταμος πηγάζει από το όρος Ρίλα (2.716μ.), στη νότια Βουλγαρία και εκβάλει στο Αιγαίο απέναντι από τη Θάσο. Το συνολικό του μήκος είναι 234χλμ., από τα οποία τα 140χλμ. βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος. κάποια από τα σπανιότερα θηλαστικά της Ελλάδας, όπως η αρκούδα, ο λύκος, το τσακάλι, το ζαρκάδι και η βίδρα.  Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ορνιθοπανίδα που περιλαμβάνει 250 είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων πολλά είναι σπάνια ή απειλούνται με εξαφάνιση

Ελληνικά λιμάνια - Greek ports

ΕΛΛΙΝΙΚΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ.Κάθε παράλιος τόπος έχει το λιμάνι του

Ζουμπούλια - Hyacinthus

ZOYMPOYLIA

tes

AGHIOS THOMAS BEACH (LATITUDE:38.115669 , LONGITUDE:20.599766 )

  • Ασπρογέρακας, Μέγας Λάκος, Ομαλά

    Ασπρογέρακας, Μέγας Λάκος, Ομαλά