addthis

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Φούρνοι Ικαρίας----Fourni Ikaria

Φούρνοι Ικαρίας . Είναι δυτικά-νοτιοδυτικά της Σάμου και ανατολικά της Ικαρίας

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Σύκινος Κυκλάδες

Σύκινος  Κυκλάδες

Δήμος-Κάτω-Νευροκοπίου-----City-Netherlands-Nevrokopi.

Ο δήμος Νευροκοπίου είναι δήμος του νομού Δράμας. Δήμος-Κάτω-Νευροκοπίου.Ο δήμος Νευροκοπίου είναι δήμος του νομού Δράμας.

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Γκόγια –Ισπανος ζωγράφος---Goya-Spanish painter

Γκόγια,Ο Γκόγια, γεννήθηκε σε εναΙσπανικό χωριό το 1746. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιχρυσωτής. Όταν ο Γκόγια ήταν 14 ετών, εγκαταστάθηκε στη Σαραγόσα. Εκεί ο Γκόγια γράφτηκε ως μαθητευόμενος στο εργαστήριο του ζωγράφου Χοσέ Λουθάν Μαρτίνεθ           Το 1770, σε ηλικία 24 ετών, ο Γκόγια βρέθηκε στην Ρώμη όπου συνέχισε να ζωγραφίζει εξελίσσοντας την τεχνική του. Το 1774 έφυγε από τη Σαραγόσα και εγκαταστάθηκε στη Μαδρίτη. Στην Ισπανική πρωτεύουσα εργάστηκε μαζί με τον Μπαγιέ στην δημιουργία σκίτσων Φρανθίσκο Γκόγια (Francisco Goya) πάνω στα οποία βασίστηκαν ταπετσαρίες που κόσμησαν βασιλικά ανάκτορα. Πέντε χρόνια μετά, το 1779, ο βασιλιάς της Ισπανίας ανάθεσε στον Γκόγια να ζωγραφίσει ένα πίνακα για τον ναό του Αγίου Φραγκίσκου στην Μαδρίτη. Ένα χρόνο αργότερα ο ζωγράφος είναι πλέον διάσημος και δέχεται πλήθος παραγγελιών. Το 1785 διορίζεται αναπληρωτής διευθυντής ζωγραφικής στην Βασιλική Ακαδημία.

Γκογια

Δήμος-Ερέτριας-----City-Eretria

 Ο δήμος Ερέτριας  βρισκεται, στην κεντρική Εύβοια. 22 Χιλ.απο την Χαλκιδα  Δήμος-Ερέτριας. Ο δήμος Ερέτριας  βρισκεται, στην κεντρική Εύβοια. 22 Χιλ.απο την Χαλκιδα

image

Ναυπάκτος

Δήμος Ναυπάκτου. Ναυπάκτος δήμος του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Λευκός Μεσοχώρι Αιγαίο

Μεσοχώρι-Λευκός . Το Μεσοχώρι είναι ένα από τα ωραιότερα  χωριά της Καρπάθου. Βρίσκεται βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα και είναι κτισμένο σε ύψωμα. Το  χωριό Λευκός βρίσκεται κοντά στο Μεσοχώρι και σε απόσταση 34 χιλιόμετρα περίπου από την πρωτεύουσα.

http://photomihalis.blogspot.com/

Ερατεινή - Νομό Φωκίδος …. Eratini - Prefecture of Fokida.

Ερατεινή Η Ερατεινή βρίσκεται στο Νομό Φωκίδος .Ειναι αποσταση περίπου 50 χιλιόμετρα από την Άμφισσα.

Δήμος Λεύκτρου Μεσσηνίας

Δήμος Λεύκτρου Μεσσηνίας,.Ο Δήμος Λεύκτρου  έγινε με το πρόγραμμα «Ιωάννης Καποδίστριας. Αποτελείται από 19 πρώην κοινότητες και 43 οικισμούς. Έδρα του Δήμου είναι η Καρδαμύλη

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Αθήνα …Athens

Θέα της Αθήνας .Αθήνα το όνομα Ἀθηνᾶ, που τελικά επικράτησε, προέκυψε από το επίθετο Ἀθαναία, που συναιρέθηκε σε Ἀθηνάα > Ἀθηνᾶ.

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

thalassis

Χαλκιδα γεφυρα