addthis

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κόρινθος-----Χαλκίδα------Καρδαμύλη-----Πάργα-----Λίμνη Αώου

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο και χωρίζει τον Σαρωνικό από τον Κορινθιακό κόλπο. Έχει πλάτος 6 περίπου χιλιομέτρων στο πιο στενό του σημείο, εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893          Χαλκίδα πορθμός του Ευρίπου.Βρίσκεται στη Κεντρική Εύβοια στη Δυτική πλευρά του νησιού και απλώνεται δεξιά και αριστερά του Ευβοϊκού Κόλπου στην Ευβοϊκή και Βοιωτική ακτή. XΧωρίζεται από την Στερεά Ελλάδα με τον πορθμό του Ευρίπου. Το πλάτος του πορθμού είναι 40 μέτρα και στο σημείο αυτό υπάρχει μια κινητή γέφυρα μήκους 50 μέτρων που ενώνει τα δύο κομμάτια της πόλης. H Η παλίρροια είναι εξηγήσιμο φυσικό φαινόμενο.          Πελοπόννησος-Μεσσηνία-Καρδαμύλη. Η Mεσσηνιακή Μάνη είναι περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, στο νομό Μεσσηνίας. Σε αυτήν ανήκει μεταξύ άλλων και η Καρδαμύλη, ένα παραθαλάσσιο μικρό χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, γνωστή από τα Ομηρικά χρόνια          Ήπειρος-Πρέβεζα-Πάργα. Η Πάργα είναι ένα από τα πιο γραφικά και πιο κοσμοπολίτικα μέρη της βορειοδυτική Ελλάδας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ηπείρου, στο νομό Πρέβεζας. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παραθαλάσσιο παραδοσιακό οικισμό, που είναι επηρεασμένος σαφώς από την επτανησιακή αρχιτεκτονική και είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στις παρυφές του Ενετικού Κάστρου.           Μέτσοβο - Λίμνη Αώου. Πάνω από το Μέτσοβο, σε οροπέδιο 1350 μ. πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται η λίμνη που φτιάχτηκε από τη ΔΕΗ με 2-3 φράγματα στη ροή του ποταμού Αώου

……..Κόρινθος……………………….Χαλκίδα………………………Καρδαμύλη…………………………..Πάργα………………………Λίμνη Αώου

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Δήμος-Ποταμιάς

Δήμος-Ποταμιάς.  Ο Δήμος Ποταμιάς βρίσκεται στην Επαρχίας Ελασσόνας.

image

Δήμος-Μουρικίου

Δήμος-Μουρικίου. Ο Δήμος Μουρικίου είναι δήμος του νομού Κοζάνης

Χαλκίδα-προβλήτα

Χαλκίδα-προβλήτα

Δήμος-Φιλιατών…..City-kiss

Δήμος-Φιλιατών…..City-kiss

 Δήμος-Φιλιατών. Ο Δήμος Φιλιατών είναι έδρα ομώνυμου Δήμου- του Δήμου Φιλιατών Νομού Θεσπρωτίας

image

Δήμος – Αβίας ___City - Abia

Δήμος – Αβίας _City - Abia  Δήμος Δήμος – Αβίας  ειναι στο νομό ΜεσσηνίαςΑβίας-

http://www.blogcatalog.com/blog/photo-mihalisthalassis-halkida

Πειραιάς

Πειραιάς  Πειραιάς .Ο Πειραιάς Βρίσκεται βορειοδυτικά της Αθήνας και σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας και βρέχεται από το Σαρωνικό κόλπο.

image

Δήμος Σφακίων .. Sfakia

Δήμος Σφακίων .. Sfakia  3Δήμος-Σφακίων

image

Κεκροπία Αιτωλοακαρνανία…………..Cecrops Etoloakarnania

Δήμος-Κεκροπίας .Ο Δήμος Κεκροπίας είναι δήμος του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Λευκάδα. Ο δήμος έχει  πληθυσμό 4.494 κατοίκους αποτελείται από πέντε δημοτικά διαμερίσματα .

image_thumb[4]