addthis

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τόλμησε να τα βάλει με το Facebook και το ψιλοέσκισε | News24.gr

Τόλμησε να τα βάλει με το Facebook και το ψιλοέσκισε | News24.gr

news24gr.blogspot.com

Είναι ο πιο ενοχλητικός χρήστης του Facebook στον πλανήτη. Ο Μαξ Σρεμς, ένας 25χρονος φοιτητής Νομικής

foititis-austria-facebook-660_1

http://news24gr.blogspot.gr/2012/11/facebook_5.html
Είναι ο πιο ενοχλητικός χρήστης του Facebook στον πλανήτη. Ο Μαξ Σρεμς, ένας 25χρονος φοιτητής Νομικής από την Αυστρία, κάνει τα πιο επίμονα και φορτικά «poke» (ψηφιακά «σκουντήματα», δηλαδή ένα είδος ηλεκτρονικής ειδοποίησης χρήστη προς χρήστη στη γλώσσα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου) στην πλάτη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του Facebook
Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Και μιλάει στο «Βήμα» για το πώς κατάφερε να «γονατίσει» δικαστικά το δίκτυο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων και τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του που «παραβιάζουν την ιδιωτικότητα» και «δεν σέβονται κανέναν νόμο».
Τα «πήρε στο κρανίο». Ενιωσε θιγμένος σαν να παίζει στην ταινία «Οι ζωές των άλλων», όπου η καθημερινότητά του καταγράφεται βήμα προς βήμα από μια αόρατη σύγχρονη «Στάζι». «Το Facebook γνωρίζει πολλά πράγματα για εμάς, ως αποτέλεσμα των όσων έχουμε πει, φανερά ή κρυφά, με τους φίλους μας. Οσο περισσότερα έχετε μοιραστεί τόσα στοιχεία έχει το Facebook “εναντίον” σας, ειδικά αν στις συνομιλίες σας αναφέρεστε στον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, στα πολιτικά σας πιστεύω ή στις επαγγελματικές σας επαφές» μας λέει ο Σρεμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου