addthis

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΤΣΑΪ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ.

Τσαι

• ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 

Κάθε τσάι έχει το δικό του χρόνο προετοιμασίας που εξασφαλίζει την καλύτερη ισορροπία του αρώματος και της γεύσης του.
Τσάι λευκό 2-3 λεπτά , Τσάι πράσινο 2-3 λεπτά , Τσάι μαύρο 4-5λεπτά , Darjeeling ανοιξιάτικο 2-3 λεπτά , Pu 'Ehr 4-5 λεπτά , Τσάι Μαύρο αρωματικό 4-5 λεπτά , Πράσινο αρωματικό 2-4 λεπτά , Wulong αρωματικό 5-6 λεπτά , Rooibos 6-8 λεπτά , Αποξηραμένα φρούτα 8-10 λεπτά, Βότανα 8-10 λεπτά, Mate 8-10 λεπτά.

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ 

Δοκιμάστε ένα γλυκό ρόφημα : Μέλι και Γάλα . ..
Υλικά : 20 cl γάλα , μισό κουτάλι τσαγιού κανέλα , 1-2 κουταλιά γνήσιο μέλι .
Τρόπος εκτέλεσης : Ανακατεύετε το γάλα με την κανέλα και τα θερμάνετε χωρίς να τα βράσετε . Ανακατεύετε το γάλα αν θέλετε χωρίς να δημιουργήσετε αφρό . Εναλλακτικά ζεσταίνετε το γάλα σε μηχανή cappuccino . Βάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο γυάλινο ποτήρι και προσθέτετε το μέλι .

• ΤΣΑΪ 

Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες , οι οποίες έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες , που δημιουργούνται στον ανθρώπινο οργανισμό και ενοχοποιούνται για την πρόκληση πολλών παθήσεων , όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά .

• ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ 

Αν εκνευρίζεστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και έχετε την αίσθηση πως όλη η ένταση περνάει από το στομάχι σας ,,, σε ένα φλυτζάνι νερό που βράζει βάλτε τη φλούδα από ένα τέταρτο του λεμονιού και αφήστε τη για 2 λεπτά . Στη συνέχεια σουρώστε και πιείτε το αφέψημα ζεστό , προσθέτοντας αν θέλετε και μία κουταλιά μέλι . Το αφέψημα αυτό δεν προκαλεί ερεθισμό στο στομάχι , αφού γίνεται μόνο με τη φλούδα του λεμονιού , που δεν είναι ιδιαίτερα όξινη .

• ΤΣΑΪ 

Το τσάι τονώνει και ενισχύει , προσωρινά , την ικανότητα συγκέντρωσης . Η τανίνη καταπολεμά βακτήρια και ιούς και προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα . Μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα και κατάθλιψη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου