addthis

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Αστακός με μακαρονάδα - Lobster with spaghetti

astakomakaronada

1. Βράστε τον αστακό σας και κόψτε τον κατά μήκος στη μέση. Σκεπάστε τον με μεμβράνη και φυλάξτε τον στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.

2. Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.

3. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλτισμένο νερό με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.

4. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.

5. Βγάλτε τον αστακό απο το ψυγείο και βάλτε τον στο γκριλ και ψήστε τον για 5 λεπτά για να ζεσταθεί.

6. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τα δύο μισά του αστακού.

Κατηγορία: , ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Συνταγή:

Αστακός με μακαρονάδα

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 395 ανά μερίδα

Υλικά:

  • Αστακός
  • 200 γρ. λινγκουίνι ή Σπαγγέτι
  • 1/4 φλιτζάνι Λάδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 400 γρ. ( στον τρίφτη) Ντομάτατες)
  • 1 κουτ. σουπ. Ξύδι
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκ. Πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό ή Μαϊντανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου